Inspiration og information til menighedsråd i Næstved Provsti
Sådan stiller du op til valg

Sådan stiller du op til valg

Kom til  offentligt orienteringsmøde

Hvis du vil vide hvad menighedsrådet laver i lige præcis dit sogn, hvilke aktiviteter de arrangerer og hvordan du kan stille op til menighedsrådsvalget, skal du møde op til det offentlige orienteringsmøde 12. maj 2020. 
 
På dette møde vil dit lokale menighedsråd fortælle om, hvad de har lavet i de forløbne fire år. Derudover vil du høre om menighedsrådets kommende opgaver, hvor mange kandidater, der skal vælges til menighedsrådet og datoer og regler for valgforsamlingen, hvor det nye menighedsråd skal vælges. 
 

Valget sker på valgforsamlingen 

Ved at møde op til valgforsamling 15. september 2020, er du med til at vælge retningen for kirkens arbejde i dit sogn. Det gør du ved at være med til at vælge, hvem der skal sidde i menighedsrådet blandt de opstillede kandidater, eller du kan vælge selv at stille op som kandidat. 
 
På valgforsamlingen præsenteres kandidaterne og efterfølgende er der mulighed for debat. Valget af menighedsrådene foregår derefter ved skriftlig afstemning og resultatet heraf afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.

 
Det nyvalgte menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent,den 29. november 2020.