Inspiration og information til menighedsråd i Næstved Provsti

Brev fra biskoppen

Brev fra biskoppen

Læs biskop Peter Fischer-Møllers brev den 25 marts 2020 til alle menighedsråd, kirkeligt ansatte og præster i stiftet

Kære Menighedsråd, kirkeligt ansatte og præster i Roskilde Stift

 

I forgårs fik vi så fra statsminister Mette Frederiksen beskeden om, at aflysningen af gudstjenester (bortset fra dåb, vielser og begravelser/bisættelser) fortsætter frem til 13. april.

Det betyder, at vi skal forberede os på at fejre påske uden at kunne samles i kirkerne. Det rejser selvsagt mange spørgsmål, som nok kan samles i et spørgsmål: Hvordan kan vi formidle påskens drama og opstandelsens lys i skyggen af corona-pandemien?

I mange kirker er man allerede begyndt at streame gudstjenester, lægge refleksioner og bønner på sognenes hjemmesider, sende små andagter ud på Facebook og mange andre gode tiltag.

Et af de mest kreative eksempler, jeg er stødt på, er et initiativ fra Jakobskirken i Roskilde, hvor man i søndags inviterede til en gudstjenestevandring. Hver for sig kunne man følge en beskrevet rute og undervejs stoppe op steder, hvor en QR via mobiltelefonen gav adgang til en kort refleksion/andagt.

Her på Roskilde Stift intensiverer vi kommunikationsindsatsen i de kommende uger. Journalist og kommunikationsmedarbejder Rasmus Birkerod, som siden nytår alene har haft med stiftsbladet at gøre, tager nu igen også fat på stiftets eksterne kommunikationen via hjemmeside, facebook, kontakt til dagblade, TV og lokalradio mm.

Indsatsen skal koncentrere sig om, hvordan vi her fra stiftet kan bidrage til forkyndelsen af påskens evangelium. Vi vil blandt andet gerne fortælle korte historier, om hvad I allerede er i gang med ude i sogne og provstier, og hvilke planer I har for påsken. Vi vil prøve at opsamle og formidle erfaringer og gode ideer. Hvis I har en lokal historie, er I velkomne til at kontakte Rasmus pr. telefon eller mail (mobiltlf. 30 27 23 19 – rasmusbirkerod@gmail.com )

 

Med ønsket om Guds velsignelse og alt godt til jer og jeres menigheder sender jeg de bedste hilsner
Peter Fischer-Møller